Over Zij aan Zij

Praktijk Zij aan Zij is een praktijk voor kind, adolescent, ouders & gezin. Wij geloven dat ieder kind en jongere zijn omgeving nodig heeft om gezond groot te worden. In behandeling en diagnostiek richten we ons  daarom op zowel het kind of de jongere als de omgeving van o.a. ouders en school.
In onze praktijk wordt zowel diagnostiek als behandeling geboden door orthopedagogen(-generalist), (GZ, school of kind- en jeugd)psychologen en (systeem)therapeuten. De behandeling kan individueel en in groepen worden gegeven. Daarnaast bieden wij opvoedingsondersteuning en verschillende themabijeenkomsten, lezingen of workshops voor ouders en professionals.

Wij staan voor heldere, duidelijke adviezen en werken handelings- en oplossingsgericht. Al sinds 2007 is Praktijk Zij aan Zij een gevestigde naam in regio Arnhem. Inmiddels zijn er meer regio’s in Gelderland en dus ook meer locaties bijgekomen. Op iedere locatie werken betrokken collega’s om samen met het kind of de jongere, ouders en leerkrachten te puzzelen om moeilijkheden om te zetten naar mogelijkheden. Elke ontwikkelingsfase of gebeurtenis zorgt voor verandering in het kind of de jongere én in diens omgeving (ouders, leerkrachten, leeftijdsgenootjes). Meestal lukt het de jongere of het kind om zelfstandig ‘groot’ te worden. Wanneer die in ontwikkeling vastloopt kan soms (gezinsbrede) ondersteuning nodig zijn om weer verder te kunnen op de weg naar volwassenheid. Gezamenlijk herstellen we de balans. In de basis zijn de collega’s in de praktijk werkzaam vanuit de overtuiging dat we elkaar nodig hebben; we staan Zij-aan-zij. Hierbij werken we kortdurend, handelings- en oplossingsgericht.

De praktijk werkt zonder interne wachtlijsten. Onze insteek is dat wanneer het kind, de jongere of het gezin vastloopt er ook direct hulp geboden moet kunnen worden. We doen er daarom alles aan onze wachttijden zo kort mogelijk te houden en gaan graag zo snel mogelijk van start. U kunt onder praktijkinformatie de actuele wachttijd bekijken.

Binnen de praktijk kunnen veelvoorkomende problemen (‘lasten’) behandeld worden (al dan niet vergoed). Daarnaast is het mogelijk om specifieke doelgroepen (zoals kinderen met een licht verstandelijk beperking, taalontwikkelingsstoornis of dove en slechthorende kinderen) aan te melden. Verschillende collega’s beschikken over specifieke expertise om ook bij deze specifieke doelgroepen diagnostiek en behandeling uit te voeren.

~

Als er sprake is van:

  • ..het behandelen van een kind t.t.v. conflictueuze echtscheidingsproblematiek,
  • ..lopende rechtszaken,
  • ..de aanvraag voor een mediation traject,
  • ..de vraag om medicatie voor te schrijven,
  • ..ernstige suïcidaliteit of crisisgevoeligheid – de praktijk beschikt niet over een crisisdienst,
  • ..transculturele problematiek,

… dan kunnen wij u helaas niet goed genoeg helpen en zullen wij proberen om met u meedenken waar u wel terecht kunt voor uw vraag.
Indien er vragen zijn over concentratie en aandacht of alleen leerproblemen zullen wij u vragen om (ook) het samenwerkingsverband te betrekken en in overleg te gaan met uw school(orthopedagoog). Omdat wij in de behandeling zo goed mogelijk willen aansluiten kan het soms nodig zijn om een andere discipline in te schakelen. Vandaar dat Praktijk Zij aan Zij aangesloten is bij regionale samenwerkingsverbanden en daarnaast regelmatig intervisies en netwerkbijeenkomsten bezoekt.

~

Over hoe wij werken is een video gemaakt. Om een indruk hiervan te krijgen kunt u deze hier of op ons Youtube kanaal bekijken!

Scroll naar boven