Pilot eetstoornissen

Op de Zij aan Zij-locatie in Arnhem starten we met een nieuwe pilot gericht op eetstoornissen(≤18). Hierbij worden we ondersteund door de Libraz Module (www.libraz.nl).  Enkel kinderen en jongeren uit gemeenten binnen regio centraal Gelderland (Arnhem e.o.) kunnen op dit moment vergoed meedoen aan deze behandeling.

Binnen deze module werken specialisten die veel ervaring hebben met kinderen en jongeren met eetstoornissen. Bij de aanmelding wordt bekeken of deze passend is bij onze praktijk middels een inschattingsgesprek met een specialist van de LibraZ Module en zal gedurende het traject vanuit deze module begeleiding en supervisie worden geboden aan onze medewerkers.

Binnen het behandeltraject bij Praktijk Zij aan Zij wordt met meerdere disciplines behandeling geboden. Hierbij ligt de nadruk op de onderliggende psychische problemen die vaak ten grondslag liggen aan de eetstoornis. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van psychomotorische therapie, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en ambulante begeleiding. Naast het psychologische behandeltraject vinden er afspraken plaats bij de kinderarts en diëtist.

Neem voor meer informatie contact op met José Pyatt, orthopedagoog-generalist via j.pyatt@zijaanzij.info of 026-3792376.

Scroll naar boven